Nem kell magadra maradnod…

Nem kell magadra maradnod az új honlapoddal, ha nem akarod!
A múlt hónapban fejeztem be és adtam át egy kedves megrendelőmnek a várva várt webshopos honlapját. Megmutattam neki, a „színfalak mögött rejlő gépezetet” is, hogy a továbbiakban kérésének megfelelően Ő is tudja szerkeszteni a boltjában lévő termékeket, újakat felvinni, árakat módosítani.
Nagyon lelkes volt, sorba tette fel a kérdéseket és látszott rajta, hogy alig várja, hogy végre birtokba vehesse új honlapját.
Kb. 3 hét múlva felhívott és izgatottan panaszkodni kezdett, hogy imádja az új webshopját, de annyi a teendője a vállalkozása többi területén, hogy nincs sem kapacitása, sem ideje, hogy az új termékek adatait rögzítse az adatbázisban, az aktuális 5%-os áremelést beállítsa, egyes termékek fényképét lecserélné, de mikor és hogyan, és egyes árucikkekre akciós árat szeretne létrehozni. …közben már el is felejtette, hogy mit hogyan is kell csinálni, és úgy érzi, hogy magára maradt az új honlapjával…
Megnyugtattam, hogy ennek egyáltalán nem kell így lennie és egy weblap-karbantartási szerződés keretében, havi átalánydíj fejében vállaljuk a honlap rendszeres frissítését, bizonyos időközönkénti „ráncfelvarrását” és minden olyan feladat ellátását, amiben megállapodunk.
Nagyon örült ennek a megoldásnak és megnyugodott, hogy „biztonságban tudhatja” honlapját és Ő koncentrálhat vállalkozásának többi a területére.
Történt már Veled ilyen, hogy úgy érezted, hogy honlapod kezd „öregedni”, hogy tanácstalan vagy, hogy mit csinálj, hogy az oldaladon futó bővítmények a legfrissebbek legyenek, hogy megfelelj a legfrissebb előírásoknak is (pl. cookie szabályzat, stb.)